maandag 20 december 2010

concept: Senseo (koffiepadsysteem)



De Senseo is een koffiezetapparaat dat door Philips en Douwe Egberts werd ontwikkeld en in 2001 op de markt gebracht. De senseo maakt gebruik van koffiepads en een techniek wat heet water met hoge druk door de koffiepads drukt. Hierdoor ontstaat een schuimlaag en doordat je koffie per kop kunt zetten bespaart het ook tijd.

Douwe Egberts heeft geprobeerd octrooi te krijgen op de koffiepads, maar dit mislukte omdat de pads te weinig innovatief waren.

In de eerste 4 jaar van het bestaan werden er wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht, onbekend zijn de verkoopaantallen tot recentere tijden. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten mogelijk van de Senseo, o.a. vierkante exemplaren met speciale vierkante kopjes ervoor.
In 2008 werden de mogelijkheden van het Senseo koffiezetapparaat uitgebreid en kwam er ook een pad variant om warme chocomelk te maken met de Senseo en tegenwoordig zijn ook thee pads verkrijgbaar.



Tegenwoordig heeft Philips een campagne voor het populaire koffiezetapparaat, Senseo Connect; ontmoet je favoriete connector en stel je vraag, omdat koffiedrinken toch om gezelligheid gaat en op deze manier (via een Facebookcommunity) ontmoet je een (semi) bekende nederlander om samen mee koffie te drinken en om vragen te stellen.

http://www.senseo.nl/Pages/Home.aspx
http://nl.wikipedia.org/wiki/Senseo
http://wereldvancommunicatie.wordpress.com/2008/09/29/concept-toen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten