maandag 20 december 2010

Trend: Stijgend aantal jongeren geïnteresseerd in gezond voedsel

We leven steeds gejaagder, drukke baan, studie, sociale contacten en  allerlei verplichtingen die we opgelegd krijgen en onszelf opleggen. Snelheid en gemak dient de mens.  Jongeren houden van gemak en snel eten voorheen was dit voornamelijk toegelegd aan ongezond voedsel, maar steeds meer jongeren raken juist meer geïnteresseerd in gezonde voeding.


Uit onderzoek van het voedingcentrum blijkt dat juist de groep jongeren die geïnteresseerd is in gezonder eten, regelmatig bij de snakbar eet en niet zelf kookt. Het gezondheidsaspect mag niet onder doen voor de snelheid en het gemak waarmee de voeding te bereiden en te nuttigen is. Kosten bij het aanschaffen van voeding speelt bij jongeren vaak nog wel een belangrijke rol.  

Uit een online artikel van het gezondheidsplein.nl welke dateert uit 2001 blijkt dat jongeren een kleine 11  jaar geleden bewust, maar ongezond aten. Vooral  de jongens aten vooral wat ze lekker vonden. Deze groep  hecht meer waarde aan de hoeveelheid voedsel. Daarnaast werd geconstateerd dat zij behoorlijk meer calorieën binnen kregen  dan meisjes.
Een van de trends die zich nu voordoet op maxiniveau is snelheid en gemak. Deze trend speelt al zo´n 10 jaar af in Nederland. Ik heb er voor gekozen om deze maxitrend door te trekken op het gebied van voeding.

 Kerngroep: jongeren tussen de 17 en 24 jaar,  die zonder te veel moeite lekker en gezond wil eten en drinken.

De producten en diensten die hier op micro niveau uitrollen zijn steeds beter zichtbaar op verschillende plekken. Zo zie je op bijvoorbeeld op stations een steeds breder aanbod van gezonde voeding. De brooodzaak, Jullia’s en Shakies zijn vrij nieuwe aanbieders van gezonde voeding op het station.



Bron:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/voedingscentrum/nieuws/helft-jongeren-wil-gezonder-eten.aspx
http://www.gezondheidsplein.nl/nieuws/192/Jongeren-eten-bewust_-maar-ongezond.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten