donderdag 9 december 2010

Geslaagd concept: De Senz Paraplu

Drie studenten Industrieel Ontwerpen zijn tot het basis idee gekomen voor de SENZ, een stormbestendige paraplu. De paraplu heeft officieel “Senz Umbrella”.
Dit idee heeft reeds een aantal awards gewonnen. Deze paraplu heeft een innovatieve vorm welke er voor zorgt dat omklappen onmogelijk wordt. Deze nieuwe vorm is erg modieus.



Doordat de paraplu zichzelf aanpast aan de wind, kan het gebeuren dat hij ineens onverwachts draait. Hierdoor is het mogelijk dat hij een passant raakt. Dis niet handig in een drukke winkelstraat. Maar hier zijn ook normale paraplu's onhandig. Indien je van strandwandelingen houdt, is deze paraplu bij uitstek geschikt. In tegendeel tot een normala paraplu kun je met deze paraplu volgens de makers tot windkracht 10 beschermd in de storm staan.


Afhankelijk van het model kost de paraplu €40 (Senz mini, is opvouwbaar en past gemakkelijk in een tas) of €50 (SENZ original, groot inklapmodel). Het nadeel hiervan is dat de concument gaat kiezen. Of één dure paraplu voor vier tientjes, of 16 paraplu’s van €3. Overigens worden paraplu's makkelijk vergeten in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Dit kan doorslaggevend zijn bij de keus voor een goedkope paraplu.
 Senz Umbrella’s is ambitieus wil nieuwe modellen ontwikkelen die nog mooier en geavanceerder zijn. Er is een nog een grotere versie op komst (SENZ XL).
Al met al een heel geslaagd concept.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten